"But before I could consider that, counting the Manolos, I'd wrecked $3,100 worth of merchandise in under three minutes, my cell phone bleated loudly. And as if the very essence of life itself didn't suck enough at that particular moment, the caller ID confirmed my worst fear: it was Her. Miranda Priestly. My boss."

 

Andrea a főiskolából frissen kikerülve New Yorkban egy neves divatlapnál kap állást, mint a főszerkesztő, Miranda Priestly asszisztense. Andrea álma, hogy egyszer a New Yorker magazinba írhasson, és köztudott, hogy aki Miranda asszisztenseként képes egy évig megtartani ezt az állást, az utána könnyedén megkapja álmai munkáját. Ám ez a feladat egyáltalán nem egyszerű, Andrea magánélete nagyon megsínyli a gyakorlatilag 24 órás munkanapokat.

A könyvből film is készült 2006-ban Meryl Streep és Anne Hathaway főszereplésével. De ahogy az lenni szokott a könyv és a film eltér egymástól, például a végük is különböző. A könyv befejezését valahogy reálisabbnak, életszerűbbnek éreztem, míg a filmé inkább az amerikai filmek szokásos hepi endje.

A könyv könnyed kis olvasmány, miközben olyan témákat boncolgat, mint hogy manapság mennyire határozza meg a nők életét, karrierjét az, hogy hogyan néznek ki, vagy hogy hogyan tudja egy nő a karrierjét és a magánéletét egyensúlyban tartani.

 

7/10

Az írónő honlapja

 

Lauren Weisberger: A főnöknőm egy boszorkány                                                                 Gabo Kiadó, 2006                                                                                                                     452 oldal                                                                                                                                 2490 Ft.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookworm.blog.hu/api/trackback/id/tr65971820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása