"...a könyvben, mint egy tükörben, újra felfedezhetjük mindazt, amit legbelül hordozunk."

"Minden titok annyit ér, amennyit azok az emberek jelentenek a számunkra, akik elől rejtegetjük őket."

 

Daniel Sempere antikvárius édesapjával él Barcelonában. Tízéves korában apja elviszi az Elfelejtett Könyvek Temetőjébe, ahol azok a könyvek találhatóak, "amelyek eltűnnek az idő süllyesztőjében". Daniel itt kiválaszthat és hazavihet egy könyvet. Ő egy ismeretlen író, Julián Carax A szél árnyéka című regényét választja. Egyetlen éjszaka alatt elolvassa a könyvet, ami nagy hatással van rá. Az elkövetkező években megpróbálja kideríteni, ki is ez a szerző, akinek egy ismeretlen az összes könyvét  el akarja égetni. Kutatása miatt veszélyes ellenségeket - meg persze néhány barátot - szerez magának.

Zafón regénye magyar nyelvű megjelenése után gyorsan népszerűvé vált hazánkban (is). Pörgő események, érdekes karakterek teszik letehetetlenné.

Manapság egymás után jelennek meg az olyan könyvek, amit valamiféle "izgalmas rejtély" megoldásról szólnak - ilyen-titok, olyan-kulcs stb. Ráadásul egyik rosszabb mint a másik, ezért most már félve veszek kézbe ilyen jellegű regényt. A szél árnyéka viszont nem okozott csalódást, izgalmas, eredeti maradt az elejétől a végéig, és még mondanivalóban is bővelkedik.

9/10

Az író honlapja

 

Új Palatinus Könyvesház Kft., 2005                                                                                          591 o.                                                                                                                                      2980 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://bookworm.blog.hu/api/trackback/id/tr81848905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása