"It is the peculiar nature of the world to go on spinning no matter what sort of heartbreak is happening"

 

 1964-ben Dél-Karolinában a 14 éves Lily Owens egy farmon él apjával. Lily életét meghatározza az az emlék, amit anyja haláláról őriz. Amikor a hozzá közel álló fekete szolgálójuk , Rosleen összeütközésbe kerül a városban néhány rasszista férfival, letartóztatják és megverik. Lily kiszabadítja, és együtt szöknek el a városból. Tiburonban ad nekik menedékat a három fekete bőrű nővér, August, June és May, akik méhészettel foglalkoznak.

A könyv egy megható történet a szeretetről, az összetartásról, a megbocsátásról, a túlélésről, a méhekről.  A regény abban az évben játszódik, amikor az Egyesült Államokban Johnson elnök aláírta azt a polgárjogi törvényt, amely megtiltja a faji diszkriminációt. A déli államokban viszont ekkor még elterjedt és általános volt a faji elkülönítés, és a törvény nagy ellenállást váltott ki. Ez a hangulat  a könyvben végig jelen van, befolyásolja az emberek viselkedését, gondolkodását, miközben próbálnak saját gondjaikkal megbirkózni és élni mindennapi életüket.

Amúgy a könyvhöz a bookcrossing-on keresztül jutottam. Ez egy olyan weboldal, ahol a résztvevők megosztják egy mással a könyveiket. Vagy célzottan egymásnak küldik el őket (mint ezt a könyvet), vagy csak úgy útjára engedik a világban, és a véletlenre bízzák, hogy kinál köt ki. Ez a példány hozzám Kanadából érkezett, én Finnországba küldtem tovább. Akit érdekel, további útját itt lehet követni.

 

 8/10

 

Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete                                                                                  Tericum Kiadó                                                                                                                           432 oldal                                                                                                                                 2670 Ft

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookworm.blog.hu/api/trackback/id/tr2832545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása