"In my first memory, I am three years old and I am trying to kill my sister."

"One fire burns out another's burning,                   One pain is lessen'd by another's anguish" (Shakespeare)

 

A tizenhárom éves Anna a legkisebb gyerek a Fitzgerald családban. Van egy bátyja, Jesse, és egy nővére, Kate. Kate kétéves kora óta a leukémiában szenved. Anna eleve azért születhetett meg, hogy nővére számára donor legyen. Mikor Kate-nek vesére van szüksége, Anna pert indít szülei ellen, hogy ő maga hozhassa meg az őt érintő orvosi döntéseket.

A regény alapötlete rendkívül izgalmas téma, és rengeteg lehetőség rejlik benne, aminek egy részét az írónő jól ki is használja. Viszont van benne néhány olyan elem, ami miatt kicsit csalódottan tettem le a végén. Nagyon érződik, hogy a könyvet bestseller-nek szánták, emiatt jópár "olcsó fordulat" van benne, amik általában segítik az eladhatóságát. Ezek nélkül (és talán másmilyen befejezéssel - a vége nagyon nem tetszett nekem) kifejezetten jó könyv lehetett volna, így viszont egy a sok közül.

 

7/10

Az írónő honlapja

 

Jodi Picoult: A nővérem húga                                                                                       Athenaeum 2000 Kiadó, 2006                                                                                                  372 oldal                                                                                                                              2690 Ft

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookworm.blog.hu/api/trackback/id/tr46862305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása