"... rólatok hosszú ideig nem beszéltek, és az emberek mindent elkövettek, hogy ne is gondoljanak rátok. Ha mégis eszükbe jutottatok, igyekeztek meggyőzni magukat, hogy to valójában mások vagytok, mint mi. Hogy nem vagytok igazán emberek, tehát az egész nem számít."

 

A harmincegy éves Kathy gondviselőként dolgozik. Egy nap újra felbukkan az életében két régi iskolai barátja, Ruth és Tommy. Ők hárman egy bentlakásos iskolába, Hailshambe jártak együtt éveken keresztül.

A könyv folyamán Kathy emlékeiből megismerhetjük a múltját, amely nem egy szokványos iskolában játszódott. Lassanként kiderül, hogy az oda járó diákok miért is olyan különlegesek, miért mások, mint az átlagember.

Egy olyan világ bontakozik ki a történetükből, aminek még a lehetősége is ilyesztőnek hangzik. Mégis úgy érzi az ember az olvasás során, hogy ha nem vigyázunk, igenis megtörténhet mindez, igenis még akár ilyenné is válhat a világ.

Ez az a könyv, amit úgy érdemes olvasni, hogy az ember nem tudja, mi van a háttérben, mi is a  történet lényege. Lassan, cseppenként adagolja az író az információkat, minden kis részlet egyre meglepőbb, míg végül a teljes, sokkoló kép kialakul a könyv végére.

Nagyon hatásosan megírt történet, ami olvasása után napokkal is ott motoszkál a fejemben.

 

9/10

 

Új Palatinus Könyvesház, 2006                                                                                              320 oldal                                                                                                                                 2690 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://bookworm.blog.hu/api/trackback/id/tr8885443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása